SSC CGL Exam Paper 27 August 2016

SSC CGL Exam Paper 27 August 2016 Solved with Answers:

Question 1.Select the related word/letters/number from the given alternatives.
Donkey : Brays :: Monkey : ?
1) Chatters
2) Trumpets
3) Bellows
4) Grunts
Answer: Chatters

Question 2.Select the related word/letters/number from the given alternatives.
ABDE : FGIJ :: IJLM : ?
1) NOQR
2) NOPQ
3) NMOP
4) NPQR
Answer: NOQR

Question 3.Select the related word/letters/number from the given alternatives.
1 : 8 :: ? :64
1) 25
2) 36
3) 30
4) 27
Answer: 27

For the following questions
Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.

1) Swimming
2) Sailing
3) Diving
4) Driving
Answer: Driving

For the following questions
Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.
1) RGTF
2) MLOK
3) CTES
4) VDZC
Answer: VDZC

For the following questions
Find the odd word/letters/number pair from the given alternatives.
1) 443
2) 633
3) 821
4) 245
Answer: 633

Question 7.Arrange the following words as per order in the dictionary
1. Dyke 2. Dwindle 3. Dwell 4. Dye
1) 3,2,4,1
2) 1,3,4,2
3) 2,1,3,4
4) 3,4,2,1
Answer: 3,2,4,1 : 3,2,4,1

Question 8.Choose the correct alternative that will replace the question mark in the given series:
DHL, PTX, BFJ, ?
1) KOS
2) NRV
3) NPS
4) NRU
Answer: NRV

Question 9.Find the wrong number in the series:
28, 33, 31, 36, 34, 29
1) 33
2) 36
3) 34
4) 29
Answer: 29

Question 10.The age of Rakhi is twelve times that of her daughter Anubha. If age of Anubha is 3 years now, then what was the age of Rakhi, 2 years earlier?
1) 20 years 20
2) 34 years 34
3) 30 years 30
4) 36 years 36
Answer: 34 years 34

Question 11.Satya’s birthday falls on 15th August and Meena’s birthday falls on 25th June. If Meena’s birthday was on Wednesday, what was the day on Sathya’s birthday in the same year?
1) Friday
2) Monday
3) Tuesday
4) Saturday
Answer: Friday

Question 12.From the given words, select the word which can be formed using the letters of the given word. AMPLIFICATION
1) ACTOR
2) MANOR
3) CHAMP
4) MANIA
Answer: MANIA

Question 13.If BLACKSMITH is coded as CNBELUNKUJ, then CHILDREN will be coded as ?
1) DIJMESFO
2) DJJNETFP
3) DJINETEP
4) DJJNETEP
Answer: DJJNETFP

Question 14.If 17 + 17 = 2895 18 + 18 = 3245
19 + 19 = 3615 then 23 + 23 = ?
1) 5765
2) 2565
3) 4005
4) 5295
Answer: 5295

Question 17.A man walked 9 km towards East and then 12 km towards South. How far is he from the starting point?
1) 8 km
2) 6 km
3) 15 km
4) 7.5 km
Answer: 15 km

Check complete solved Exam paper along with 350+ other exam papers of SSC CGL Exam Paper 27 August 2016 Solved with Answers:

You May Also Like

About the Author: sscexam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *